L'habitatge també se suma a la febre inflacionista

La vivienda también se suma a la fiebre inflacionista

L'habitatge també se suma a la febre inflacionista

La inflació que actualment assota a tota Europa també està fent mossa a Espanya, situant-se en el 5,5% anual el mes d'octubre, el seu nivell màxim des de setembre de 1992, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Tot és més car: la llum, el combustible, la cistella de la compra… i l'habitatge. La pujada dels preus és una arma de doble tall. Tal com assenyalen des de Scope Ràtings, «pot incentivar a les llars a comprar propietats, però també pot provocar un augment dels tipus d'interès de les hipoteques». En aquest sentit, la postura del Banc Central Europeu és la de no retirar prematurament els estímuls, si bé ja s'han encarregat de transmetre'ns el missatge que els preus de l'habitatge a Espanya estan sobrevalorats entre un 5% i un 15%.


La inflació que actualment assota a tota Europa també està fent mossa a Espanya, situant-se en el 5,5% anual el mes d'octubre, el seu nivell màxim des de setembre de 1992, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Tot és més car: la llum, el combustible, la cistella de la compra… i l'habitatge. La pujada dels preus és una arma de doble tall. Tal com assenyalen des de Scope Ràtings, «pot incentivar a les llars a comprar propietats, però també pot provocar un augment dels tipus d'interès de les hipoteques». En aquest sentit, la postura del Banc Central Europeu és la de no retirar prematurament els estímuls, si bé ja s'han encarregat de transmetre'ns el missatge que els preus de l'habitatge a Espanya estan sobrevalorats entre un 5% i un 15%.PUBLICIDADEl gran patacada dels preus residencials que s'esperava per a 2020, es va quedar en un suau ajust per a l'obra nova i una devaluació una mica més intensa per a la segona mà. Tenint en compte la continguda magnitud d'aquestes reculades en el pitjor any de la crisi sanitària, era d'esperar que en 2021 aquest indicador reprengués la senda alcista. Les previsions varien en percentatge, però totes són de pujada. S&P Global Ràtings estima una pujada del 4,3% per a tancament d'any, i avisa que, donat el desajustament entre oferta i demanda, els repunts han arribat per a quedar-se en tota Europa, encara que a ritme més moderat a mesura que passin els mesos. Mentrestant, Bankinter la redueix al 4%. A més, els propietaris secunden l'increment. Una enquesta de Knight Frank indica que el 63% dels espanyols creu que el valor del seu habitatge podria créixer entre un 1% i un 9% en els pròxims 12 mesos.

L'obra nova mana

La potència compradora ha col·laborat a ajudar a pujar la corba ascendent. Una embranzida que s'ha notat molt en la promoció. «La forta demanda a partir del segon semestre de 2020, va continuar amb força en 2021 i els preus d'habitatge nou s'han incrementat entorn d'un 5% respecte a l'any anterior,situant-se lleugerament per sobre dels nivells precovid», revela Jorge Laguna, Business Intelligence Director de Colliers.

La balança s'ha inclinat cap als nous desenvolupaments «per la seva millor adaptació a les noves necessitats que ha generat la pandèmia», matisa Sofía Cayuela, responsable de comptes d'entitats financeres d'Institut de Valoracions

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat